Najviši standardi na polju estetske medicine!
Logo • dr Darko Milojević

Usluga • Profhilo

Profhilo

Profhilo tretman je novitet u svetu estetske medicine. To je hijaluronski kolagen stimulator sa efektom bioremodelinga kolagena i potkožnog masnog tkiva. Trenutno je najtraženiji proizvod za podmlađivanje kože. Izazvao je ogromnu pažnju u gotovo svim svetskim life style magazinima. Objavljen je veliki broj kliničkih studija u stručnim časopisima Dobio je veliki broj nagrada u svetu.

Subotica: Braće Radić 8

Novi Sad: Miše Dimitrijevića 28, Sfera medika

Profhilo
Profhilo

Zakažite tretman ili konsultacije

Šta je Profhilo?

PPROFHILO se razlikuje od svih do sada poznatih preparata, jer kombinuje hijaluronsku kiselinu visoke i niske molekularne mase, izrazite čistoće i vrhunskog kvaliteta. Hijaluronska kiselina niske molekularne težine hidrira kožu, dok kiselina visoke molekularne težine koži donosi efekat zatezanja i podizanja, jer stimuliše proizvodnju prirodnog kolagena i elastina aktivacijom fibroblasta.

Sadrži najveću koncentraciju hijaluronske kiseline (64 mg/2ml) koja se aplikuje u kožu. Profhilo sadrži potpuno prirodnu hijaluronsku kiselinu stabilizovanu termički, bez dodatka BBD-a supstance koja hemijski umrežava hijaluron kako bi duže trajao. Proces stabilizovanja hijalurona je neophodan da bi se duže zadržao u koži i odoleo razgradnji od strane enzima hijaluronidaze koji se u našem telu inače nalazi i koji razgradjuje hijaluron. Ono po čemu je ovaj proizvod jedinstven na tržištu jeste obnavljanje masnih ćelija potkožnog tkiva koji utiču na čvrstinu i jedrinu kože.

Sa godinama koža gubi na kvalitetu, što je uglavnom posledica smanjenja hijaluronske kiseline i kolagenih vlakana što rezultira padom tonusa i elastičnosti kože. Za razliku od uobičajenih dermalnih filera, Profhilo ne stvara dodatni volumen kože već duboko u tkivu podstiče fibroblaste da sami proizvode više kolagena i „napune“ kožu. Na taj način se koža lica, vrata, šaka zateže i dobija potpuno prirodan izgled.

Efekti Profhilo tretmana su:

• Hidratacija kože – Hijaluronska kiselina niske molekulske mase u Profhilu privlači i zadržava vodu, što dovodi do poboljšanja hidratacije kože. Ovo može pomoći u sprečavanju pojave finih linija i bora, čineći kožu glatkom i sjajnom.

• Povećana čvrstoća kože – Hijaluronska kiselina visoke molekulske mase deluje na povećanje čvrstoće kože. To može smanjiti vidljivost opuštene kože i poboljšati tonus kože.

• Poboljšanje teksture kože – Profhilo može pomoći u poboljšanju teksture kože, uključujući smanjenje poremećaja i nepravilnosti, što dovodi do blistave i zdrave kože.

• Dugotrajni rezultati – Efekti Profhila traju duže nego kod drugih tretmana hijaluronskom kiselinom, što znači da vam neće biti potrebno mnogo tretmana u kratkom vremenskom periodu.

Profhilo se aplicira u tačno određenim tačkama na licu i vratu, koristeći posebnu tehniku ubrizgavanja koja je bezbolna i minimalno invazivna. Primenjuje se na dubini od 4mm, a nakon toga se radijalno širi do 2-2.5cm u okolno tkivo. Ovaj proces stimuliše regeneraciju kože na tri nivoa. Prvo, utiče na fibroblaste – ćelije koje su odgovorne za proizvodnju kolagena i elastina, a koji su važni za održavanje čvrstine, elastičnosti i prirodnog volumena kože. Drugo, utiče na adipocite – ćelije u potkožnom tkivu koje pružaju koži potporu i fiksaciju na određenim lifting tačkama lica i vrata. I treće, utiče na keratinocite – ćelije na površini kože, što rezultira svežijim izgledom i blistavijim tenom. Nakon tretmana, hijaluronska kiselina se polako razlaže u koži, pružajući postepeno i prirodno poboljšanje izgleda kože tokom perioda od 2 do 6 meseci.

Kako izgleda Profhilo tretman?

S obzirom da se radi o nekoliko uboda koji nisu duboki i vrše se tankom iglom, izvođenje Profhilo tretmana traje kratko, procedura je minimalno bolna, ne zahteva nikakvu posebnu pripremu niti period oporavka. Nakon ovog tretmana moći ćete se vratiti svojim redovnim aktivnostima. Najpre se nanese anestetik u vidu kreme, a zatim se Profhilo ubrizga u pet ključnih tačaka:

• U najistaknutiju tačku jagodice;
• U deo jagodice blizu uha;
• U koren nazolabijalne bore;
• U ugao donje vilice i;
• U bradu.
Postoje neka pravila kojih se treba pridržavati nakon tretmana: izbegavajte fizičku aktivnost, upotrebu šminke, odlazak u saunu i izlaganje suncu. Profhilo tretman se sastoji od dva tretmana, koja se obično izvode s razmakom od 4 nedelje. Tretman se obično izvodi na licu, vratu, dekolteu i rukama. Njegov cilj je da stimuliše prirodnu proizvodnju hijalurona i kolagena u koži, poboljšavajući hidrataciju, elastičnost i čvrstoću kože. Kao rezultat, koža postaje zdravija i sjajnija, a bore se smanjuju.

LICE BEZ BORA
ZDRAVIJA I SJAJNIHA

Često postavljana pitanja

Ovaj tretman je idealan kako za mlade, tako i za starije osobe. Za mlade osobe posle 25. godine života preporučuje se kao prevencija starenja kože, a za zrelu kožu deluje na poboljšanje tonusa i zatezanje kože lica i vrata. Ukoliko ne želite da dodate volumen u određenim regijama lica, Profhilo je idealno rešenje za hidrataciju i zdrav izgled kože.

Prvi rezultati vidljivi su nakon 10 dana od tretmana. Sitne bore su zaglađene, tonus je poboljšan, koža je blistava i hidrirana. Tek nakon mesec dana od drugog tretmana očekuje se pun efekat.

Optimalno je uraditi dva tretmana, u razmaku od mesec dana. U jednom tretmanu injektuje se 2ml Profhila. Zašto se preporučuje da se urade dva uzastopna Profhilo tretmana u razmaku od mesec dana? Kako je životni ciklus ćelija 3 nedelje, regenerativna aktivnost se usporava nakon 28 dana, pa se ovaj tretman ponavlja nakon 4 nedelje kako bi se održala kontinuirana regenerativna aktivnost i pojačao efekat liftinga. Efekat tretmana traje oko 6-9 meseci, Tretman možete ponoviti 1-2 puta godišnje, u zavisnosti od potreba vaše kože i poboljšati njenu hidriranost, tonus, elastičnost i teksturu.

Hijaluronska kiselina je prirodno prisutna u našoj koži i igra važnu ulogu u održavanju njenog hidriranog i čvrstog izgleda. Zbog toga, tretmani koji koriste hijaluronsku kiselinu kao aktivni sastojak, poput Profhilo tretmana, imaju manji rizik od neželjenih efekata u tom smislu.

Obzirom da se radi o hemijski nemodifikovanom hijaluronu, nema iritacije i crvenila. Nakon samog aplikovanja na licu najčešće se vide veoma blaga ispupčenja na mestima uboda, ona su vidljivija na koži vrata jer je tanka dok se na licu gotovo i ne primećuju. Nestaju vrlo brzo i sa vrata, najčešće za par sati, dajući lep zategnut izgled i blistav ten.

Međutim, kao i kod svakog kozmetičkog tretmana, postoji mala mogućnost za neželjene efekte poput blage iritacije kože, crvenila, otoka, svraba ili modrice na mestu primene. Ovi neželjeni efekti su obično privremeni i prolaze u roku od nekoliko sati do nekoliko dana.

Da, Profhilo tretman se može kombinovati sa drugim tretmanima radi jačeg efekta (laserski tretmani, botox, dermalni fileri, hemijski piling, itd).

Da, postoji nekoliko grupa ljudi kod kojih se Profhilo tretman ne preporučuje ili se mora primeniti s oprezom:
• Osobe koje su alergične na hijaluronsku kiselinu – Profhilo sadrži hijaluronsku kiselinu pa se ne preporučuje osobama koje su alergične na ovu supstancu.
• Trudnice i dojilje – Iako nema poznatih štetnih efekata Profhilo tretmana za trudnice i dojilje, zbog nedostatka informacija o sigurnosti tretmana tokom trudnoće i dojenja, stručnjaci obično savetuju da se ovaj tretman odloži nakon završetka perioda trudnoće i dojenja.
• Osobe s aktivnim infekcijama ili upalama kože – U slučaju aktivnih infekcija ili upala kože, Profhilo se ne preporučuje dok se ovi dermatološki problemi ne otklone.
•  Osobe koje uzimaju određene lekove koji mogu uticati na krvarenje (kao što su aspirin ili antikoagulansi) treba da se posavetuju sa svojim lekarom pre primene Profhilo tretmana.