Najviši standardi na polju estetske medicine!
Logo • dr Darko Milojević

Usluga • Mezoterapija

Mezoterapija

Mezoterapija, metoda koju je razvio lekar Dr. Mišel Pistor još 1952 godine, je anti-age nehirurška metoda kojom se preparat (komibinacija minerala, antioksidanasa, hijalurona i drugih aktivnih supstanci) ubrizgava u mezoderm tj. srednji sloj kože po kojem je I terapija sama dobila ime. Ubacuju se potrebne suptance u cilju postizanja kozmetičkog ili lekovitog dejstva kao I stimulisanja ćelija za produkciju kolagena, elastina i hijalurona u koži.Najpopularnija i najčešća upotreba mezoterapije u estetskoj medicini je na licu, vratu i dekolteu. Kozmetički proizvodi koje svakodnevno koristimo u nezi ne mogu prodreti kroz prirodni štit kože više od 4-5% ukupne količine preparata.

Subotica: Braće Radić 8

Novi Sad: Miše Dimitrijevića 28, Sfera medika

Mezoterapija
Mezoterapija

Zakažite tretman ili konsultacije

Efekti tretmana:

-Smanjenje bora, smanjenje tamnih podočnjaka

-Podmlađen izgled, dubinska hidratacija, stimulacija sinteze kolagena i elastina

-Obnavljanje ćelija kože, antioksidativna zaštita, poboljšanje cirkulacije i limfnu drenažu

Uspešno se koristi i na telu:

-U borbi protiv strija

-Za podmlađivanje šaka– poboljšanje izgleda i teksture kože na rukama

-Za postizanje vitke linije (topljenje masnih naslaga) i u borbi protiv celulita

-Za stimulisanje rasta kose– poboljšanje kvaliteta ili smanjenje gubitka kose

Sastav mezoterapijskih koktela:

Evo nekoliko uobičajenih sastojaka koji se često nalaze u mezoterapijskim koktelima:

Hijaluronska kiselina: Popularni sastojak koji se koristi za hidrataciju kože. Ona zadržava vlagu u koži, poboljšava elastičnost i smanjuje pojavu finih linija i bora.

Vitamini: Vitamini C, E, A i kompleks vitamina B imaju antioksidativna svojstva i mogu podstaći obnovu ćelija kože, poboljšati teksturu i smanjiti posledice oštećenja sunčevim zracima.

Minerali: Kokteli za mezoterapiju mogu sadržati i minerale poput cinka, magnezijuma i silicijuma. Minerali imaju važnu ulogu u metaboličkim procesima kože, jer podstiču proizvodnju kolagena i elastina.

Peptidi: Peptidi su lanci aminokiselina, koji stimulišu obnovu kože, smanjuju vidljivost bora i povećavaju proizvodnju kolagena i elastičnost kože.

Antioksidansi: Antioksidansi poput koenzima Q10, resveratrola i ekstrakta zelenog čaja često se koriste u mezoterapijskim koktelima. Oni pomažu u zaštiti kože od oksidativnog stresa i slobodnih radikala, čime se smanjuju oštećenja kože i podstiče zdrav izgled.

Načini apliciranja mezoterapijskih koktela:

– Dermapen;

– Mezoterapija iglom;

– Mezoterapija aparatom;

Kako izgleda tretman mezoterapije?

Broj tretmana zavisi od regije, ciljeva i individualnih karakteristika. Najčešće se preporučuje serija tretmana,3-4 tretmana sa razmakom od nedelju dana izmedju dva tretmana. Može se primenjivati leti podjednako uspešno kao i zimi.

Pre tretmana mezoterapije neophodne su konsultacije koje obuhvataju pregled i definisanje ciljeva. Dobro je da se nekoliko dana pre izbegne sunčanje i agresivni tretmani kože.

Sam postupak mezoterapije počinje čišćenjem kože, nakon čega se na 15-20 minuta nanosi lokalni anestetik. Kod drugih metoda kao sto su mezoterapija bez igle ili dermapenom, nanošenje lokalnog anestetika nije potrebno. Sledeći korak je dezinfekcija kože, a zatim se pristupa aplikovanju preparata (mezoterapeutskog koktela).Zatim se u kožu ubacuje mezoterapijski koktel.Sam tretman je potpuno bezbedan a ujedno I bezbolan, u trajanju od 15 do 35 minuta , u toku kojeg možete osetiti blago peckanje ili zatezanje kože. Nakon tretmana može se pojaviti blago crvenilo koje se kratko zadržava što omogućava da se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima nesmetano. Mogu se očekivati i mali podlivi na mestu ubrizgavanja koktela.Na kraju se nanosi završna krema.

Oporavak po završenom tretmanu gotovo da ne postoji. Čak i mezoterapija sa iglom spada u minimalno invazivne procedure, tako da je posle tretmana dovoljno naneti umirujuću kremu. Povratak uobičajenim dnevnim aktivnostima je odmah moguć. Detaljne instrukcije o merama opreza koje se primenjuju par dana nakon tretmana, dobićete od lekara.