Najviši standardi na polju estetske medicine!
Logo • dr Darko Milojević

Usluga • Lipoliza

Lipoliza

Lipoliza je nehirurški, neinvazivni metod koji može da učini da pacijent izgleda vitkije, kao i da se reši lokalizovanih naslaga masti koje kvare celokupan izgled tela. Jedina intervencija koja se dogodi tokom ovog postupka je serija injekcija. Idealna figura zahteva mnogo rada i striktnih pravila. A često se dešava da nakon dostizanja željene brojke na vagi ostaju lokalne masne naslage koje kvare celu, gotovo idealnu figuru. Lipoliza nije namenjena za mršavljenje, već je metoda koja uklanja samo višak masnih naslaga.

Subotica: Braće Radić 8

Novi Sad: Miše Dimitrijevića 28, Sfera medika

Lipoliza
Lipoliza

Zakažite tretman ili konsultacije

Lipoliza i njene prednosti - zašto se odlučiti za proceduru?

1. Uklanja lokalizovane masne naslage u bilo kom delu lica i tela

2. Postupak može da se kombinuje sa drugim metodama uklanjanja masti

3. Nema rezova, a shodno tome ni ožiljaka i šavova

4. Tretman lipolitikom čini kožu svežom i zategnutom

5. Nema bola

6. Procedura traje kratko

7. Tretmani su u potpunosti bezbedni

Kako izgleda tretman?

Pre samog tretmana, obavlja se detaljna konsulatacija sa pacijentom, kako bi bio upoznat sa svakim delom procesa, kao i sa načinom oporavka. Sama procedura nije bolna, ali za pacijente koji imaju nizak prag tolerancije na bol, namenjena je lokalna anestetik krema, koja će otkloniti i najmanju neprijatnost.

Započinje tako što se u željenu regiju ubrizgava lipolitik - fosfatidilholin (popularno PPC) jedinstvenog materijala koji je prilagođen svakom pacijentu i služi za razbijanje masne ćelije. Dodatno se može koristiti L-karnitin, preparati silicijuma i druge aktivne supstance da bi se sam proces evakuacije masti i zatezanja kože ubrzao. Na taj način dobija se koktel koji mnogostruko povećava efekat lipolize. Kada se sastojci ubrizgaju, aktivne supstance dovode do pucanja membrane masnih ćelija.Eliminišu se putem jetre i na prirodan način izbacuju iz tela. Posle tretmana, dobićete detaljna uputstva koja će vam olakati period oporavka.

Koje probleme rešava lipoliza?

Lipoliza je idealno rešenje za one koji žele da se oslobode:

-celulita;

-masnih naslaga na podbratku;

-masnih naslaga na zglobovima i na leđima ;

-masnih naslaga na stomaku, butinama, zadnjici i nadlaktici.

Šta se dešava nakon procedure?

Nakon procedure koja traje veoma kratko (oko 15 min.) možete očekivati: modrice, blaže crvenilo, otok i bol regije u koju je koktel aplikovan. Primetni neželjeni efekti mogu da budu i potkožni čvorići, koji nestaju blagom masažom. Ovo predstavlja normalnu reakciju, a takođe i dokaz da koktel deluje. Navedeni simptomi potpuno prolaze za nedelju dana. Posle 4-5 dana dolazi do omekšavanja masnog tkiva i tada se pristupa ručnoj masaži (limfnoj drenaži), da bi se ubrzalo eliminisanje masti iz organizma. Koža posle tretmana postaje zategnuta i glatka i ono što je najvažnije, rezultati se vide već nakon prvog tretmana.Tretman lipolize se može ponoviti nakon 3 nedelje na istoj regiji, jer toliko traje sam proces izbacivanja masnog tkiva. Nakon lipolize, možete da nastavite sa svojim uobičajenim aktivnostima, uz određene preporuke.

Da li je efekat lipolize dugotrajan?

Posle lipolize, ukupan broj masnih ćelija se smanjuje. Dobra vest je da intervencija nema neželjeni JO-JO efekat jer se jednom razorena masna ćelija ne može ponovo povratiti. Naučnici su dokazali da se prilikom gojenja ne uveća broj masnih ćelija, nego se poveća njihov volumen i obim. Pacijenti koji su se pridržavali saveta u vezi zdrave ishrane i redovne fizičke aktivnosti, imali su prilike da godinama uživaju u preoblikovanom telu.

Da li će rezultati lipolize biti vidljivi odmah?

Efekti se vide već od prvog tretmana, a prvi rezultati se vide nakon 2-3 nedelje. Međutim, kako vreme prolazi stanje će biti sve bolje, lipolitici će učiniti svoje, a vi ćete biti oduševijeni rezultatima. Obično je dovolino uraditi 2-3 procedure, ali nekome će biti potrebno i više o čemu odlučuje lekar.

Saveti koji će vam pomoći da postignete maksimalan rezultat:

Tokom terapije preporučuje se regulisana ishrana u smislu restrikcije ugljenih hidrata,masne hrane i unošenje veće količine tečnosti (vode). Ukoliko se pacijent pridržava preporuka, rezultati su veoma dobri, kroz nekoliko ponavljanja znatno se smanjuje obim, a figura tela uspešno oblikuje.

Evo nekoliko korisnih saveta koji vam mogu biti od pomoći:

pijte 2-2,5 litra vode svakog dana;

prva 2-3 dana izbegavajte alkohol;

izbegavajte treninge narednih 3-4 dana;

za smanjenje otoka možete koristiti suve hladne obloge;

prvog dana nemojte koristiti dekorativnu kozmetiku u tretiranim područjima.

Lipoliza i kontraindikacije:

Lipoliza ne može da se radi u slučaju:

trudnoće i dojenja,

onkoloških bolesti,

poremećaja zgrušavanja krvi,

autoimunih oboljenja-dekompenzovana faza.