Najviši standardi na polju estetske medicine!
Logo • dr Darko Milojević

Usluga • Hijaluronski fileri​

Hijaluronski fileri​

Hijaluronski fileri su visoko efikasni tretmani u estetskoj medicini koji služe za popunjavanje bora, vraćanje volumena i konturisanje lica. Stvaranje hijalurona s godinama opada i usled toga se i javljaju prvi znaci starenja kože, pri čemu se misli ne samo na plitke ili duboke bore, nego i na lošiji kvalitet kože uopšte.

Važno je napomenuti da, iako je sam tretman bezbedan jer se hijaluron već nalazi u koži, pa neće doći do alergijskih reakcija, niti iritacija, procedura popunjavanja delova lica hijaluronskim filerima mora biti u rukama profesionalca, a kao pacijent morate biti sigurni da se radi o kvalitetnom hijaluronu.

Subotica: Braće Radić 8

Novi Sad: Miše Dimitrijevića 28, Sfera medika

Hijaluronski fileri
Hijaluronski fileri

Zakažite tretman ili konsultacije

Šta je hijaluron?

Hijaluronsku kiselinu naše telo proizvodi, to je zapravo vrsta šećera – ugljenih hidrata koji se nalaze u koži i imaju sposobnost da vežu ogromnu količinu vode, kako bi povećali vlagu i obezbedilo elastičnost i svežinu koži.

Za sta koristimo hijaluronske filere?

-Da obrišemo bore i imamo jedriju kožu

-Preko noći dobijemo poželjnije usne i zanosnije jagodice

-Eliminišemo podočnjake

-Popunimo slepoočnice čime dobijamo blagi temporalni lifting i otvoreniji pogled

-Izbalansiramo lice uvećanjem brade ili ojačanjem vilične kosti

-Korigujemo asimetričan, spušten nos ili manju grbu

-Uklonimo marionete,nazolabijalne i pušačke bore, pogotovo oko usana -Ublažimo bore na vratu ili dekolteu

-Zategnemo lice

Čemu služe hijaluronski fileri?

Hijaluronskim filerima vraćamo jedrinu, volumen, mladalački izgled i korigujemo nesavršenosti. Hijaluron se integriše sa kožom čime privlači molekule vode i tako popunjava tkivo.

20-e ili 30-e – kada je pravo vreme za hijaluronske filere?

Bore se lakše koriguju kada su u začetku, zato se preporučuje da se počne sa filerima već sa pojavom prvih bora. Na taj način ćete sprečiti i njihovo dalje produbljivanje.

Zavisno od genetike, ali i od načina života, bore se kod nekoga pojavljuju ranije, krajem 20-ih godina, a kod nekoga dosta kasnije. Uglavnom, nemojte da čekate da bore „preplave“ vaše lice, već reagujte odmah.

Kako se izvodi procedura?

Proceduru započinjemo nanošenjem lokalne anestezije na deo lica koji se tretira hijaluronom u vidu kreme. Uz pomoć specijalne igle, hijaluronska kiselina se ubacuje u razlicite dubine kože, zavisno od regije.

Koliko traje procedura?

Tretman traje između 20 i 30 minuta. Nakon tretmana pacijent se odmah može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima bez problema.

Da li je bolna procedura?

Kada se procedura radi u lokalnoj anesteziji minimalno je bolna za pacijenta ili potpuno bezbolna. Odredjeni fileri poseduju anestetik u sebi gde prilikom aplikacije dodatno smanjuju mogućnost bola.

Koliko traju efekti hijaluronskih filera?

Efekti ukupno traju između 8-12 meseci. Nakon tog perioda hijaluronska kiselina počinje da se resorbuje. Što znači da rezultati nisu trajni I procedure je potrebno ponoviti. Redovnim korekcijama, zadržavate u potpunosti rezultate.

Trajni fileri:

Poput silikona, čak i da su aplicirani na najbolji način u jednom momentu u životu, vremenom počinju da izgledaju loše. Kada se to dogodi, a skoro uvek se dogodi – moraju da se uklone operativnim putem. Trajni materijali ne daju trajni rezultat. Stvar je u tome da se lice tokom godina menja. Upravo zato su privremeni fileri, koji se sami apsorbuju tokom vremena, velika prednost. Oni daju fleksibilnost i mogućnost prilagođavanja tim prirodnim promenama.

Šta nakon tretmana hijaluronskim filerima?

Nakon samog tretmana ne treba koristiti šminku niti kozmetičke proizvode narednih tri sata. Nije poželjno izlagati se fizičkim aktivnostima narednih pet dana. Ne preporučuje se sunčanje, odlazak u solarijum kao ni odlazak u saunu niti parno kupatilo. Može doći do pojave modrica na tretiranoj regiji koje najčešće prodju za nedelju dana i tretiraju se Lioton kremom.

Ko ne sme da ih koristi?

Tretman hijaluronskim fierima ne smeju da koriste:

-Žene koje su trudne ili doje;

-Pacijenti mlađi od 18 godina;

-Pacijenti preosetljivi na preparat;

-Pacijenti koji primaju imuno-terapiju:

-Ne smeju se primenjivati u regijama koje su pod zapaljenjem ili infekcijom.