Najviši standardi na polju estetske medicine!
Logo • dr Darko Milojević

Nefertiti lift

Nefertiti lift je najsavremeniji anti aging tretman koji otklanja znake starenja duž donjeg dela lica, vilice i vrata.

Nazvan je po drevnoj egipatskoj kraljici Nefertiti, čije ime u prevodu znači „Lepotica je stigla“, koja je, između ostalog, bila poznata po svom dugom i tankom vratu, kao i elegantno definisanoj liniji vilice. Savršene konture njenog lica od davnina bile su ideal lepote, te ne čudi što su žene vekovima nastojale da ih i postignu. Međutim, starenje i variranje u težini dovode do promena i na ovom delu tela.

Platizma je tanki, pljosnati mišić vrata koji svojom kontrakcijom vuče kožu iznad donje vilice i uglove usana prema dole, stvarajući tako vertiklane nabore na vratu tzv. platizma band. Kontrakcijom u području gornjeg grudnog koša i dekoltea dolazi do stvaranja dijagonalnih bora u području dekoltea. Sprovedena studija je pokazala da više od 88 odsto osoba koje su se podvrgle ovom tretmanu primetilo je poboljšanje izgleda u samo par dana.

Koji je cilj tretmana?

Cilj tretmana je postizanje jasnijih linija vilice i smanjenje vertikalnih nabora na koži , kao i zategnutija koža vrata. Tretiranje platizme može dovesti i do poboljšanja bočnih linija obraza i smanjenja marionetskih linija zbog smanjene snage platizme te do nestanka dijagonalnih bora na dekolteu.

Kako se izvodi tretman?

Nakon detaljnog pregleda mišića vrata botoks se pažljivo i vrlo precizno aplicira u mišić te blokira otpuštanje acetilholina na neuromišićnoj spojnici što dovodi do nemogućnosti kontrakcije mišića. Efekat možete videti već posle 2-3 dana nakon tretmana.