MEZOTERAPIJA

0

Mezoterapija , metoda koju je razvio lekar Dr. Mišel Pistor još 1952 godine je anti-age nehirurška metoda kojom se preparat ( komibinacija minerala, antioksidanasa , hijalurona i drugih aktivnih supstanci ) ubrizgava u mezoderm tj. srednji sloj kože po kojem je I terapija sama dobila ime. Ubacuju se potrebne suptance u cilju postizanja kozmetičkog ili lekovitog dejstva kao I stimulisanja ćelija za produkciju kolagena, elastina i hijalurona u koži.

Proizvodi koje svakodnevno koristimo u nezi ne mogu prodreti kroz prirodni štit kože već samo oko 4-5% ukupne količine preparata .

Mezoterapijom povećavamo koncentraciju fibroblasta I unosimo pune koncentracije aktivnih supstanci neophodnih za obnavaljanje kože odnosno podmladjivanje i regeneraciju.

Prvi korak je nanošenjem na čistu kožu anestetika u obliku kreme, što je čini potpuno bezbolnom .
Zatim se u kožu ubacuje mezoterapijski koktel koji se sastoji od vitamina A, B, C, E , minerala, aminokiselina, ko-enzima, jona Mg, Na, K, Ca, stem ćelija, oligoelemenata, EGF i FGF koji su neophodni za ishranu kože.

Načini apliciranja mezoterapijskih koktela:
– Mezoterapija iglom
– Dermapen
– Mezoterapija aparatom
– Mezoterapija laserom
– Mezoterapija iglom

Sam tretman je potpuno bezbedan a ujedno I bezbolan u trajanju od 15 do 35 minuta , u toku kojeg možete osetiti blago peckanje ili zatezanje kože . Nakon tretmana može se pojaviti blago crvenilo koje se kratko zadržava što omogućava da se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima nesmetano .

Odlična stvar je što mezotarpiju možete raditi u bilo koje doba godine .
Koža nakon tretmana je sveža , podmlađena mladalačkog izleda .

Mezoterapiju delimo u tri vrste :
– Mezoterapija lica – poboljšava kvalitet starenja, hidrira je , doprinosi stvaranju novog kolagena , vraća joj sjaj I elastičnost . Uklanja ožiljke , fleke , neujednačen ten kao I bore .
– Mezoterapija kose – Koristi se kod problema opadanja kose , retke tanke I oštećene kose .
– Mezoterapija tela – Uklanjanje sala na mestima kao što su stomak, butine, zadnjica, kukovi, noge, ruke itd. Takođe značajno smanjenjuje celulit , uklanja ožiljke , fleke itd.

Podelite ovu objavu